Podcast

DTU Podcast laver interviews, reportager og portrætter fra DTU og tager dig med dybt ind i en fantastisk verden af videnskab og teknologi.

Abonner på RSS-feed | Abonner i iTunes

Episode 6: Med 100 sekundmeter i ryggen - rundtur i den nye vindtunnel på DTU Risø campus

21. september 2017 | 25 minutter
I starten af 2018 åbner DTU en ny forskningsinfrastruktur i verdensklasse - den nye nationale vindtunnel. Vindtunnelen skal bruges til at teste især vindmøllekomponenter, og bliver i stand til at skabe kolossalt høje vindhastigheder med meget lidt støj. Det gør tunnelen unik i verden. Kom med på rundtur - inden blæseren bliver tændt - med seniorforsker Christian Bak.
Download episoden

 

Episode 5: Supercomputer kortlægger den fælles danske DNA-profil

6. september 2017 | 24 minutter
I denne episode ser vi nærmere på arbejdet med at lave det man kalder Det Danske Reference-genom, en slags DNA-profil af en gennemsnitlig dansker. Reference-genomet kan både bruges til forskning og til mere individualiseret behandling, i hvert fald i fremtiden.
Download episoden
 

Episode 4: DTU Space afslutter international kortlægning i Arktis

22. august 2017 | 24 minutter
I denne episode skal vi møde Henriette Skourup og René Forsberg fra DTU Space, to af forskerne bag et stort samarbejde, der er i gang med at kortlægge udviklingen af isen både på havet og på land. 
Download episoden

 


Episode 3: Kilometervis af fiber i ny Fotonik-bygning

27. juni 2017 | 27 minutter
DTU Fotonik har fået nye, fine lokaler - og ikke mindst laboratorier. De er så godt som støvfri, har mindre lys, og færre vibrationer, og det skaber nye rammer for forskning i optiske fibre, lyskilder og apparater fx til medicinsk anvendelse.
Download episoden

 


Episode 2: Grundforskning i mikrober og molekyler

15. juni 2017 | 25 minutter
I denne episode besøger vi folkene bag to nye grundforskningscentre. Det ene skal fokusere på ny forskning inden for kvantemekanik, det andet på mikroorganismer.
Download episoden

 


Episode 1: Skibe, der sejler selv

1. juni 2017 | 24 minutter
Første episode af DTU Podcast ser nærmere på en rapport om autonome skibe, der både udforsker teknologiske, forretningsmæssige og regulatoriske aspekter ved fremtidens selvsejlende fartøjer.
Download episoden