Nyhedsoverblik

VÆLG INTERVAL
Foto Bax Lindhart
16 NOV

Ny testfacilitet til droner og selvkørende køretøjer

En ny testfacilitet er første skridt i en strategi, der skal gøre DTU førende inden for forskning og uddannelse i autonome systemer.

14 NOV

Forskere jagter fremtidens antibiotika i Christianias muld

Verden har desperat brug for nye typer antibiotika til at bekæmpe resistente bakterier med. Derfor søger forskere med lys og lygte efter nye antibiotika – f.eks. i et blomsterbed...

13 NOV

Nyt projekt skal teste selvkørende busser på DTU

Når Hovedstadens Letbane bliver en realitet skal borgerne vænne sig til selvkørende busser. De skal testes på DTU og i Albertslund.

Bertel Haarder klippede den røde snor og åbnede DTU’s arkitekturrute. Prorektor Rasmus Larsen (tv.) hjalp til. Foto Mikal Schlosser

På rundtur i DTU’s arkitektur

En ny app med lydfortællinger giver en guidet tur rundt mellem gammelt og nyt byggeri på DTU Lyngby Campus.

13 NOV

DTUs radiodøde rum opdateres og udvides

ESA gav sidste år en millionbevilling til at opkvalificere laboratoriets måleudstyr. Også selve laboratoriebygningen udbygges og renoveres.

Elektroteknologi Elektromagnetisme Antenner Rumforskning Satelitter
10 NOV

DTU og koreanske KAIST indgår nyt samarbejde om akustik

DTU og det koreanske universitet KAIST indleder samarbejde om praktisk anvendelse af metamaterialer, til bl.a. lydisolering og støjdæmpning.

Lyd
10 NOV

DTU bidrager til skoleforsøg med ny praktikform

Tranegårdskolen i Hellerup og DTU afprøver en ny projektorienteret praktikform. Fire elever skal løse en opgave om satellitkommunikation i Arktis.

Satelitter

To DTU-forskere modtager Lundbeckfondens Talentpris

Fem dygtige forskere under 30 år har modtaget Lundbeckfondens Talentpris. Heriblandt en nanofysiker og en kemiingeniør fra DTU.

09 NOV

Forskerpris til professor i optisk kommunikation

Professor Leif Katsuo Oxenløwe får Direktør Ib Henriksens Fonds forskerpris 2017. Han hædres for sin forskning indenfor optisk kommunikation.

Informationsteknologi Hardware og komponenter
09 NOV

Forskere får lettere adgang til kemiske stoffer

Et nyt stofbibliotek på DTU giver forskere lettere adgang til kemiske stoffer, der indgår i forskningen inden for Life Science.

Kemi
Foto: Bjørn Lymann Jespersen
Hold dig opdateret med seneste nyt fra DTU. Dyk ned i aktuelle temaer, tag et kig i DTU’s magasiner, se videoer, eller lyt med på vores podcast.

Nyhedsbrev fra DTU

Tilmeld dig DTU's nyhedsbrev, og få udvalgte nyheder tilsendt en til to gange om ugen.

DTU's nyhedsbrev

Kort-link generator

Har du brug for et kort link til en nyhed eller en side på DTU.dk? - Kopier linket ind nedenfor og opret en genvej der er nem at dele.

OBS: Det er kun muligt at benytte DTU's kort-link generator til web-adresser der er en del af dtu.dk domænet.