Find en bolig eller et kollegieværelse

Der mange kollegier og studenterboliger, som er oplagte, hvis du studerer på DTU. Du kan f.eks. bo på kollegie på DTU Lyngby Campus, i Lyngby eller tæt på DTU Ballerup Campus. Der er også gode muligheder i København eller Herlev.

Bo på Campus - få venner for livet

Et kollegieværelse er billigt, og samtidig er det alle tiders chance for at lære andre studerende at kende og få venner for livet. Det kan være svært at finde en bolig i København. Derfor kan det være en god ide at kigge efter boliger tæt på DTU, f.eks. et kollegium.

Hver fjerde studerende bor ved DTU

Der findes en lang række kollegier i nærheden af DTU. Godt hver fjerde DTU-studerende bor på den måde i gå-, bus- eller cykelafstand fra universitetet.

Find kollegie-, værelse- og lejlighedstilbud tæt på DTU

Som studerende på DTU kan du på lige fod med alle andre studerende søge plads på de fleste kollegier i københavnsområdet gennem Centralindstillingsudvalget.

Ansøg om en bolig hos Centralindstillingsudvalget

Du kan finde kollegier og ungdomsboliger i København og omegn på:

Andre muligheder er:

Kollegieværelse med eget bad

Der ligger ti kollegier i nærheden af DTU. Otte af kollegierne ligger på DTU Lyngby Campus eller i omegnen af DTU, de to sidste ligger lidt længere væk. Polyteknisk KollegieSelskab (PKS) administrerer også to kollegier i København.

De fleste af kollegierne er såkaldte gangkollegier, hvor du får et værelse på 12 m2 plus entre og eget badeværelse. På hver gang er der et køkken, som du deler med 11 til 17 andre studerende.

Der er også knap 200 to- og treværelses lejligheder. De udlejes fortrinsvis til par med eller uden børn eller enlige med børn.

De fleste kollegieværelser koster mellem 2.200 og 2.800 kroner om måneden inklusive forbrug, internet og kabel-tv. Foruden DTU-studerende bor der også studerende fra andre uddannelsessteder.

Ansøg om en bolig og find mere information på pks.nu

Afstand tæller positivt

Ansøger du om et kollegieværelse ved DTU, har du en god chance for at få det. Alle kan dog ikke regne med at få et værelse fra studiestart. Der kan godt gå nogle måneder, inden du får tildelt et værelse.

Kommer du langvejs fra, er din mulighed større. Særligt hvis du ikke har mulighed for at komme frem og tilbage til uddannelsesstedet samme dag.

Tjek din mail

Der indstilles løbende til kollegieboligerne, og tilbud bliver normalt sendt mandag og fredag. Hvis du har modtaget boligtilbud mandag, skal du huske at svare senest torsdag. Får du et tilbud fredag, er sidste svarfrist søndag.

Tjek din mail ofte, så du ikke går glip af et tilbud. Du kan tidligst flytte ind to måneder før studiestart.

Det skal nok lykkes at få en bolig

De fleste studerende har fundet et sted at bo et par måneder efter studiestart Så får du ikke et sted at bo i første omgang, er der alligevel håb. Fortvivl ikke og opgiv ikke din uddannelse, fordi boligsituationen på et tidspunkt ser håbløs ud.

Bo hos familie og venner, og kender du ingen i København, kan det være, at du på rusturen møder en sød studiekammerat, som vil give dig husly for en kortere periode.

Kontakt til Polyteknisk KollegieSelskab (PKS)

Vil du høre mere om kollegierne, hvordan det går med din ansøgning, eller har du allerede fået et værelse og har spørgsmål til det, kan du kontakte:

Polyteknisk KollegieSelskab (PKS)
Anker Engelunds Vej 1